Bristol

fotoIn de zomer van 2011 reisde ik met 2 vrienden, Demy en Alex af naar Bristol (UK), we vertrokken voor dag en douw in een gloed nieuwe Subaru Impreza wrx voor een lang weekeinde. Al maanden vooraf was ik opzoek naar een facelift 04-05 Moonrock S2000 GT in Engeland. Forum en internet werd scherp in de gaten gehouden. De eerste 2 gingen aan mijn neus voorbij. De 3e S2000 verkoper geloofde simpelweg niet dat een Nederlander zou afreizen naar Engeland voor een auto en hield de boot af, ondanks mijn verklaring dat ik al een zwarte MY99 Engelse S2000 reed… Zijn S2000 stond zowel op het forum te koop als op ebay en hij vroeg mij een bod uit te brengen, aangezien er meerdere gegadigde waren.

Zo gezegd zo gedaan, de ebay actie liep nog 5 dagen en er was niet geboden. In spanning wachtte ik de dagen af, op woensdag middag om 13:00 uur zou de actie aflopen. Ik verontschuldigde mij bij mijn docent voor de klas, met een smoes dat ik een doktersafspraak had, de enige reden om tijdens mijn opleiding aan een lesuur te ontkomen. Ik sloot mij op op mijn kamer, gordijnen dicht, laptop op schoot en het laatste half uur wachtte ik af.. De minuten tikte voorbij, totdat er nog 5 minuten over waren. Ik bracht mijn bod uit, de vraagprijs van de verkoper en enkele minuten later had ik de S2000 GT gewonnen!

Met een onbeschrijfelijk gevoel mailde ik de verkoper om een datum te prikken.

In de week erna regelde ik de tickets voor de boot naar Calais, een overnachting in een bed&breakfast te Bristol en bestelde ik Engelse ponden bij de bank.

Op 23 juli 2011 stond ik voor de deur. Demy legde mijn eerste moment vast met mijn nieuwe S2000.

Uiteraard kon ons weekeinde niet meer stuk, naast veel lol, 1400km en met een nieuwe S2000 en impreza gigantisch hard gereden te hebben in Engeland, kwamen wij weer veilig thuis. Moe maar voldaan.