Winterpret

winterbandenHet is weer de tijd van het jaar, de temperatuur duikt richting het vriespunt, de bomen worden kaal en de wegen worden glad. Erg glad zelfs met een sportieve achterwielaandrijver als de Honda S2000. Sinds mijn eerste S2000, reed ik in de winter al op een 2e setje velgen met winterbanden. Aangezien de S2000 mijn dagelijkse auto is vind ik winterbanden toch wel een must.

De eerste winter met de S2000 reed ik met Pirelli snowsport in 16″ 205 voor en 225 achter. De laatste 3 winters rijd ik met Kumho I’Zen KW23, ook in 16″ 205 voor en 225 achter. In de eerste week als ik ze monteer, en de temperatuur overdag nog schommelend rond de 7 graden hangt, schrik je van de remwerking. Ze remmen een stuk minder hard dan mijn yokohama Advan Ad08 semi slicks, wat gewoon een A+ band is en ook in nat en koud weer nog redelijk goed presteert voor het type band.

Maar als het kouder wordt en gaat vriezen en sneeuwen, gaan de Kumho winterbanden pas goed hun werk doen. Waar ik in de Yokohama’s alleen maar grip had verloren en niet van mijn plek af was gekomen, brengen de Kumho’s mij overal. Uiteraard moet je je rijgedrag wel flink aanpassen. Voorzichtigheid blijft geboden. Het is en blijft een listige achterwielaandrijver. Welke ook veel fun kan geven in de sneeuw, mits je ermee om kan gaan.

Rij jij op winterbanden of blijft jouwn Honda S2000 in de garage staan ?